Jangan Keliru! Ini 8 Syarat Wudhu yang Wajib Diketahui Umat Muslim. Kamu Harus Tahu!

Jangan Keliru! Ini 8 Syarat Wudhu yang Wajib Diketahui Umat Muslim. Kamu Harus Tahu!

Read Time:2 Minute, 21 Second

Saméméh ngalaksanakeun ibadah atawa solat, umumna umat Islam ngalaksanakeun sarat wudhu sangkan sah.

Sabab, upama henteu runtut atawa aya bagian rukun wudhu anu luput, maka wudhu jeung shalatna bisa jadi teu sah.

Ngaluncurkeun NU Online dina fiqih, wudu disebut pembersih anu tiasa ngaleungitkeun hadas.

Beda jeung tayamum nu teu boga fungsi minangka mupus hadas, ngan saratna diijinkeun solat .

Nyaho wudhu sabagé cara ngabersihkeun hadas leutik teu bisa kitu waé, sabab aya sarat-sarat anu kudu dicumponan heula, kaasup Islam jeung tamyiz.

Aya 8 syarat pikeun wudhu, sadayana kedah dicumponan sateuacan nyandak wudhu.

Di handap ieu daptar lengkep syarat wudu anu penting pikeun anjeun uninga salaku muslim, launching Kendalku Pikiran Umat.

8 Syarat-Syarat Wudhu anu Penting Anu Dipikanyaho 

1. Nyaeta Islam

Sarat anu paling penting pikeun wudhu nyaéta muslim.

Numutkeun Imam Nawawi, wudhu teh ibadah jasmaniah, ku kituna sacara jasmani, jalma anu Islam diidinan jeung sah ngalaksanakeun sarat wudhu.

Sedengkeun non-muslim teu diwenangkeun.

Pikeun jalma anu non-muslim, kudu ganti agama heula sangkan bisa wudhu.

2. Teu Gede

Upami ageung, hadasna kedah dibersihkeun heula ku cara mandi, teras wudhu.

Sarat wudhu ieu kacida pentingna, merhatikeun yén wudhu téh mangrupa bagian penting pikeun nyucikeun diri.

3. Wudu jeung Cai Suci jeung Nyucikeun

Henteu sadayana jinis cai tiasa dianggo pikeun wudhu, tapi ngan ukur cai anu suci sareng nyucikeun.

Cai nyucikeun nyaéta cai anu asalna tina cai hujan atawa kaluar tina taneuh, sarta henteu kungsi dipaké pikeun nyucikeun.

Sakurang-kurangna aya 7 rupa cai anu bisa dijadikeun wudhu.

Cai téh cai hujan , cai laut, cai sumur, cai walungan, cai salju, cai ibun jeung cai situ.

4. Henteu aya anu ngahalangan cai dugi ka anggahota wudhu

Lamun anggota awakna katutupan ku geutah, cat kuku , jeung cet, kudu dibersihkeun heula, minangka sarat pikeun wudhu.

5. Nyaho Kawajiban Fardhu Wudhu

Wudhu aya 6 cara, nya eta niat, ngumbah raray, ngumbah leungeun, ngusap sirah, nyeuseuh suku nepi ka suku jeung tartib.

6. Nyaho kana sunnah wudhu

Sunnah wudhu teh lain bagian tina rukun wudhu, tapi lamun ngalakukeun eta bakal meunang pahala.

Wudhu sunnah aya 10, nyaeta siwak, maca basmalah, berkumur, nyeuseuh liang irung, nyapu sakabeh buuk ku cai, ngutamakeun wudhu anu katuhu leuwih kenca, nyapu duanana ceuli luar jeung jero, nyeuseuh, jeung nyelang ramo. leungeun jeung suku.

7. Bersih tina haid sareng nifas

Awéwé anu keur haid atawa haid teu bisa wudhu jeung solat.

Éta ogé dilarang ngado’a sareng maca ayat-ayat Al-Qur’an.

Sacara otomatis sarat wudhu henteu kedah dilaksanakeun, upami awéwé nuju haid atanapi nifas.

8. Tamyiz

Tamyiz hartina bisa ngabedakeun antara karya alus jeung goréng.

Budak leutik jeung jalma gélo anu ngalaksanakeun sarat wudhu dianggap batal, sabab can bisa ngabédakeun mana anu hadé jeung anu goréng.

Tah, eta teh 8 syarat wudhu anu kudu dipikanyaah ku urang muslim.

Naha anjeun parantos nyumponan dalapan syarat di luhur sateuacan wudhu sareng sholat?

Mugia mangpaat, nya!

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )